SUP-YOGA-SKOLAN

Vill du ta steget fullt ut på brädan, och kanske hålla dina egna klasser och event inom SUP-Yoga? Då hjälper vi till. Utöver en av de mest gedigna och breda utbildningarna inom SUP-Yoga så kommer du automatiskt att hamna i ett sammanhang med spännande kontakter, nya vänner och möjligheter att själv utvecklas vidare inom ledarskap på vattnet. Samt upptäcka en fantastisk yoga-form.

Oavsett vilken bakgrund du har vad det gäller ståpaddling (SUP) eller yoga, så bygger våra Board Yoga-utbildningar på att lära sig ståpaddling på riktigt. Förutom att det är grunden för en utökad brädförståelse, så är det inspirerande och utvecklande på många plan. Ståpaddling är helt enkelt basen i hela vårt tänk kring SUP-Yoga, och i våra utbildningar kommer du lyfta dina paddlingskunskaper till nya höjder. När du känner dig lika trygg och avslappnad på brädan som på yogamattan, så kommer dina deltagare på en klass känna samma sak.


BOARD YOGA SWEDEN / SUP-YOGA-SKOLAN
Vår utbildning består i en kurs som är uppdelad på 2 digitala träffar samt 3 fysiska dagar på Ståpaddla Center  i Gottskär - Hallandslän. Utöver utbildningen så har du sedan fortsatt tillgång till support via personlig kontakt med vår huvudinstruktör Maria Cerboni och vår SUP-tränare Pontus Ny samt Board Yogainstruktörer runt om i världen.  

Om du har tidigare erfarenhet från yoga så kommer du ta till dig kursens innehåll lättare, men det är inget krav. Kursen lägger stor vikt på din egna personliga vision och hur du själv vill arbeta med SUP-Yoga.

Efter utbildningen  finns även möjlighet att ingå i Board Yoga Swedens nätverk, och att bli en rekommenderad Board Yoga Sweden Instructor. Denna uppföljning sker individuellt och innebär bland annat praktik vid några av klasserna med Board Yoga Sweden. Som slutprov hålls en helt egen klass.

I utbildningen ingår bland annat:

 • Grundläggande paddelteknik med extra fokus på biomekaniska faktorer.
 • Säkerhet samt vattenvett och etikett.
 • Brädförståelse i relation till yogaställningar och olika rörelser på brädan.
 • Specifika övningar i SUP-yoga med och utan paddel.
 • Video- och bildanalys i paddelmomentet.
 • Andningsövningar i kombination med rörelse och meditation på brädan.
 • Att guida och sätta upp klasser i SUP-yoga; Planering, teknik och metodik för ankring av brädor, säkerhet, kundrelationer, påverkan av yttre faktorer som väder och vind, samarbete, marknadsföring.
 • Skillnader mellan att hålla SUP-yoga inomhus och utomhus.
 • Välja brädor, paddlar och kunskap om utrustning och material.
 • Min roll som Board Yoga guide; Att nå ut med sitt budskap under en klass genom att förstå hur min röst och mitt kroppsspråk fungerar, att läsa av deltagarnas olika behov och önskemål, att hålla timing, att flytta gränser i rätt takt.
 • Lån av SUP-bräda samt paddel ingår under utbildningens dagar.

FÖR FRÅGOR ELLER MER INFO OM VÅRA UTBILDNINGAR OCH TRÄNINGAR ; KONTAKTA VÅR HUVUDINSTRUKTÖR MARIA CERBONI: info@corpo.se